Валута
BGN
 • EUR
 • BGN
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Как да организираш моминско парти в 4 стратегически стъпки плюс 1 бонус

Как да организираш моминско парти в 4 стратегически стъпки плюс 1 бонус

Как да организираш моминско парти в

4 стратегически стъпки плюс 1 бонус

 

 

Последната щура нощ на булката с най- близките приятелки преди сватбата. Вечер, в която забавлението е на високи обороти, емоциите са силни, моментите приятни и незабравими. Това накратко е моминското парти. Като казвам накратно, имам предвид много накратко. Всъщност зад организацията на една такава вечер се крие сериозна подготовка! Ако обаче си достатъчно креативна, имаш подкрепата на повече хора и достатъчно време то тогава ще се справиш перфектно . Ето как да стане това:

 

Стъпка 1:  Кой ще бъде поканен

Обикновено ролята на главен организатор за цялото събитие се пада на кумата. Независимо дали тя се познава с булката отдавна или си стават близки около сватбата- това си е в нейния to do лист.

 

Още в началото имай предвид нещо важно- комуникацията между дамите, които ще бъдат поканени на партито. Без значение бройката- има ли повече от 2 жени на едно място, това автоматично означава хаос и излишни капризи. За да се избегнат съскащи коментари и неприятни ситуации, трябва да си много спокойна и търпелива. Освен това е препоръчитално да наложиш някои общи правила на групата. Бъди „ желязна“ в спазването им от всички! С тази уговорка, можем да пристъпим към изпълнението на първа стъпка.

 

 Кой да присъства? Обикновено това са само най- близките приятелки и колеги на булката- около 10-15 момичета. Можеш спокойно да я попиташ за имената, ако купонът не е изненада. Ако все пак няма тази възможност, има няколко варианта.

 • Попитай бъдещия й съпруг. Той ще каже кой е поканен на сватбата и още ценна информация.
 • Виж снимките и тагванията й с приятелки в социалните мрежи. Там е най- големият клюкарник.
 • Непринуден разговор за гостите на сватбата също помага. Нека разкаже по нещо за тях. Така ще стане ясно, кой й е по-близък.

Връзката с дамите, най- лесно става в социалните мрежи. Не е нужно да се изпраща покана за приятелство на всички момчета от списъка. Просто направи общ канал/ чат и ги покани в него. Моят съвет е да не се говори поотделно с васяка една. Този тип комуникация е трудна за следене, може да се пропусне важно съобщение и има опасност от обърквания.

 

Представи се на момичетата, кратичко и без детайли:

-коя си;

- защо всики са в този чат;

-какво ви очаква заедно.

 

Тук идва мястото на правилата. Ето какво имам предвид:

 1. Бюджет- с колко пари ще участва всяка дама. Включат се:
 • подаръците към булката;
 • транспорт /ако партито ще бъде по- далеч/;
 • разходите на булката /нейната храна, питиета, спане и тн/.

 

В началото на комуникацията, сумата може да има минимален праг и таван. Предложи на дамите и двете възможности. Нека има избор и гласуване. Хубаво е да е ясно, какво може да си позволите с по- голям бюджет и с по- малък. Тази тема е деликатна и провокира много коментари. Изчакай всеки да се изкаже, но не протакай крайното решение дълго.  Бъди категорична и дипломатична!

 1. Изненади, които булката няма да хареса. Важно е всички поканени на партито да са наясно, че то е специално за булката. Ако тя например не харесва идеята за стриптизьор, дори всички останали да настояват- такъв няма да има.

 

 1. Тайната да бъде запазена до самият ден на събитието. Това означава, че каквото се пише в чата остава там и не се коментира никъде другаде.

 

Стъпка 2:  Мястото

Локацията на моминското парти може да бъде най- разнообразна без значение бюджета. Ето няколко идеи за висок и нисък бюджет:

 

Висок бюджет:

 • Парти на морето
 • Спа хотел
 •  Яхта
 • Къс круиз
 • Уикенд до съседна страна
 • Луда нощ в Ибиса
 • Късметлийска вечер в казино

 

Нисък бюджет:

 • Парти изненада в парк
 • Тайнствен апартамент- ангажираш апартамент на някой познат и го украсявате тематично
 • Излет в планината
 • Арт вечер с рисуване и вино
 • Пижамено, караоке парти

 

Обикновено обаче програмата е - приятно и спокойно местенце за хапване и бар след това. Звучи лесно, но не е! Изборът е огромен, а мненията на дамите са различни. Не се шашкай! Просто изберете мястото с най- много гласове и спрете коментарите по тази тема.

 

 

Стъпка 3: Датата на събитието

Не се подвеждай по филмите. Хич не е добра идея партито да е в денят преди сватбата. Никой не иска да бъде с махмурлук и недоспал на сватбата си. Седмица- две преди сватбата е чудесен избор. Разбира се, датата трябва да е най- удобна на булката. Тя ще има много ангажименти тогава и трябва да се съобразите с нейната програма. Другите дами също трябва да са ок с денят. Остава да се направи резервация за заведението и сте почти готови.

*Ако локацията е извън града или страната, резервацията трябва да е направена поне месец преди моминското парти. Паричките за билети и разпределението по стаите също трябва да са готови преди пристигането. Хубаво е всичко да стои в един човек и той да държи връзка с  хотели, заведения,нает транспорт и гостите.

 

 

Стъпка 4:  Изненади за булката

Развихрите въображението си! Могат да се измислят всякакви игри за булката, забавни аксесоари и малки изненадки. Ето няколко примера:

 • Игри:

Предизвикателство- булката намира на различни места задача/ предизвикателство написано на лист, което да изпълни веднага. За всяко успешно изпълнение, получава дребен подарък.

 

Въпроси с наградки- всяко от момичетата задава въпрос на булката, свързан със семейния живот.

Пример: Какви са продуктите за мусака? или  Как ще те нарича малкия син на брата на мъжа ти след сватбата?

 Ако тя отговори правилно получава дребен тематичен подарък. Например- точилка.

 

Направи си селфи с непознат- задачата е да си направи възможно най- много селфита с непознати за вечерта. Освен селфито, тя трябва да накара човека да й подари нещо малко за спомен.

 

 • Тема:

Цялото парти може да е свързано с нещо любимо на булката. Например любима група или филм. Изборът на тема е добра идея, защото оттам можеш да се водиш за мястото, украсата и подаръците. Ето няколко примера за тема:

 • Животни- котки, мечета, зайчета, пеперуди и др.
 • Любими дестинации- Париж, Италия, Гърция и тн
 • Символи- сърца, панделки, ретро аксесоари и тн.

 

 • Подаръци

Подаръци за булката и за всички гости, могат да бъдат:

 • различни вкусотийки, като тематични торта, курабийки и коктейли
 • балони, ръчно изписани чаши, кокетни сетове за красота, плави корони и щури тениски

Предложения за печат на оригинални тениски за моминско парти можеш да разгледате Тук

 

Стъпка 5: План Б

Винаги имайте план Б. В днешно време да бъдеш подготвен е печеливша карта. Всичко се случва- времето се разваля, транспорта се чупи, заведенията дублират резервации. Ето защо имай предвид още едно заведение, което може да ви поеме резервацията в последният момент. Измисли подаръци, които могат да заместят първоначалните ако нещо не е както сте очаквали. Ако ти си организаторът на партито- предвиди  си резервни финанси. Винаги има изненади и във финансов план.

Това е! Заредете се с положителна енергия и търпение, моминското парти ще остане забавен спомен за всяка от вас.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Facebook страница